Feed on
Posts
Comments

Föreningen

BRF Kanariefågeln grundades 1947 då sju huskroppar byggdes på den tomt som begränsas av Västanväg, Rabygatan, Älggatan och Högerudsgatan på Gamla Limhamn i Malmö kommun. Namnet Kanariefågeln kommer av att hela det kvarter/fastighet som tomten upptar heter kvarteret Kanariefågeln. Föreningen byggdes redan från början som bostadsrätter och har aldrig varit hyreshus.

Vi har idag 149 stycken 1-, 2- och 3-rumslägenheter och två kommersiella kontorslokaler. Endast tre av lägenheterna saknar balkong, annars har alla andra under 2010-2011 fått stora, fina och inglasade balkonger. All el är omdragen och under 2009-2013  relinades avloppsrören. Alla husen fick ny takbeläggning 2013-2015.

Kvarteret där vi finns är väldigt tyst och man behöver inte oroa sig för passerande trafik som stör. Västanväg är relativt lågtrafikerad och i och med att det är en skola på andra sidan gatan är det 30 km/h dagtid. Husen är byggda i tegel och betong och det, tillsammans med våra moderna lägenhetsdörrar, gör att husen känns bra ljudisolerade.

Det pågår en föryngring av befolkningen på Limhamn och det märks även i vår förening. Många som flyttar till oss är yngre även om vi har en hel del äldre boende kvar. Vissa har till och med bott här sedan husen byggdes.

Flygbild som visar föreningens hus. Västanväg till höger och Älggatan på vänster sida.