Feed on
Posts
Comments

Här nedan postar vi information och nyheter som rör föreningen. Till höger har du möjlighet att hitta ännu mer information.

/Styrelsen

Ett nyhetsbrev för november har publicerats på: https://www.kanariefageln.se/?page_id=298

Det har även delats ut en lapp för självavläsning av elmätaren.

Vi har ett strömavbrott i hus 49 sedan cirka kl 21. Det är felanmält till EON eftersom det verkar som att det inte kommer någon ström alls in i huset utifrån gatan. Övriga hus i föreningen påverkas inte eftersom alla hus har egen ström in från gatan.

UPPDATERING
Eon har fått ställa ut ett dieseldrivet elverk som förser huset med ström eftersom kabeln utifrån gatan är av. I början av nästa vecka kommer Eon mäta fram var kabeln är av i marken och utföra en reparation.

Ni som boende behöver inte göra något.

UPPDATERING 2 tisdag
Eon var på måndag och tisdag ute och pejlade fram att kabelbrottet var under trottoaren på Rabygatan. Trottoaren grävdes upp och kabeln är nu lagad och allt är åter i sin ordning.

Kanarienytt september

Ett nyhetsbrev för september har publicerats på: https://www.kanariefageln.se/?page_id=298

Det kom ett rejält skyfall vid 16-tiden på lördagen och det ser ut att ha kommit mer än 30mm regn på två timmar.
Detta ledde tyvärr till att avloppen utanför 43 och 47 inte mäktade med att svälja undan vattnet och vatten trängde in via dörren.

En rådig boende ringde jouren och de kom hit lite efter 22.00-tiden och sög upp vattnet och ställde dörrarna på glänt så det får vädra ut så gott det går. Jourkillarna hade haft fullt upp med översvämmade källare på Limhamn så vi var inte ensamma.

Vi kommer att ordna med avfuktare i veckan. Det sitter lappar i berörda portar och boende ombeds kontrollera sina förrådsutrymmen.

Det kommer att monteras nya dörrar till alla cykelkällare på Västanväg (Älggatan är redan avklarad och offert på Västanväg kom förra veckan). De dörrarna kommer att monteras högre upp och det kommer gjutas trösklar på golvet i källarutrymmena så att vatten får svårare att nå förråden.

Övriga fem hus klarade sig utan problem.

Vi har länge haft problem med kaniner i vår trädgård. De gräver nu så pass mycket under balkonger och längs husens grunder att vi måste räkna dem som skadedjur.

Vi kommer därför ha hit en skyddsjägare som kan hjälpa oss att ta bort kaninerna. Jägaren är erfaren och har alla nödvändiga tillstånd från polis och myndigheter.

Det skjuts med ljuddämpare och endast när det är säkert. Jägaren kommer att ha reflexväst med texten ”Skyddsjägare” på sig.

Alla säkerhetsmått kommer att iakttas och ni som boende behöver inte göra något. De flesta av er kommer inte märka något alls.

Detta kommer att ske i tidiga gryningen tisdagarna 13:e och 20:e september.

/Styrelsen

Några mindre markarbeten

Som ni kanske märker så gör vi en del mindre markarbeten och kompletteringar med kantsten och liknande. Det är främst vid Västanväg 47 och 49. Bör vara klart i veckan.

Efter att vi gjorde markarbetena framför husen på Västanväg för ett par år sedan så märkte vi efter ett tag att några saker behövde ändras och kompletteras. Jobbet beställdes faktiskt för flera år sedan men entreprenören missade att utföra det då så nu låter vi en annan entreprenör göra det.

Vi har problem med bredbandsignalen i en switch för tillfället. Det uppmärksammades av vår operatör och är felanmält. Det finns i nuläget ingen tidpunkt när det ska vara avklarat. Återkommer om mer information framkommer.

Uppdatering: Felet ska till största del vara avhjälpt sedan ett par timmar. Alla ska ha uppkoppling men hastigheten kan vara lägre än vanligt. Switchen kommer att bytas inom en dag eller två och då blir det ett kort avbrott och sedan ska alla ha uppkoppling med rätt hastighet igen.

Kanarienytt augusti

Ett nyhetsbrev för augusti har publicerats på: https://www.kanariefageln.se/?page_id=298

Föreningens årsstämma för 2021 hölls 220614. Protokoll och årsredovisning finns tillgängliga HÄR.

På sidan för Årsredovisningar/ekonomi finns ett förslag till årsredovisning för 2021 som stämman ska ta ställning till.

Vill någon ha en tryckt kopia ska de finnas att hämta vid expeditionen på Älggatan 16c (är de slut så kommer det ut nya dagen efter) eller kontakta någon i styrelsen så ordnar vi ett ex.

Older Posts »