Feed on
Posts
Comments

Corona / Covid-19

Som bostadsrättsförening är det inte mycket vi kan göra kring Corona-epidemin men vi kan råda alla att följa med i media och lyda de råd som kommer.

Det är bara att acceptera att situationen är som den är. Detta är ingen vanlig influensa och vi är  sannolikt en bra bit ifrån toppen av smittspridningen. Hela samhället är påverkat och vi kommer att få leva med den här situationen ett tag framöver.

Tvätta händerna ofta med tvål. Handsprit är inte absolut nödvändigt. Tvål och vatten fungerar då det är ett fettlösligt virus.

För äldre och folk i riskgrupper håller vissa affärer öppet vissa tider bara för dem. Till exempel håller Malmborgs öppet kl 06-07 den 24:e och 26:e mars för 65+ och de som är i riskgrupp. Hamstra inte utan köp det du behöver och håll en viss reserv.

Styrelsen har planerat att hålla föreningsstämma i början av maj men vi följer händelseutvecklingen och vid behov skjuts stämman upp till lämpligare datum.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom och människor över 70 år att undvika sociala kontakter. UD avråder från alla icke nödvändiga resor till alla länder.

Det finns ingen anledning att isolera sig totalt. Var utomhus, ta promenader i vårsolen men begränsa nära kontakt med andra människor. Majoriteten av de som blir sjuka får influensaliknande symptom och tillfrisknar inom ett par dagar och behöver ingen vård. Om du varit sjuk ska du vara hemma i självkarantän ett par dagar efter att du blivit frisk.

Se www.krisinformation.se för mer information.

För allmän information om Corona kan man ringa 113 13.

Har du svårare symptom och inte klarar dig hemma så ring sjukvårdsupplysningen på nummer 1177 för rådgivning vad du ska göra.

/Styrelsen