Feed on
Posts
Comments

VA Syd meddelar att det finns risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i vårt område idag onsdag 3 november. Detta beror på en vattenläcka. Inget av detta har skett i vårt område men riskerar ändå att påverka oss.

Mer info här: https://bit.ly/3GKCjp5

På grund av en akut vattenläcka finns risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i delar av Malmö. Missfärgningen är ofarlig och vattenkvalitén påverkas inte.

Förändrat tryck och missfärgat vatten
Boende i delar av västra och södra Malmö (se karta nedan över berörda) kan uppleva sämre tryck i kranen och eventuellt missfärgat vatten från och med eftermiddagen 3 november. Detta påverkar inte kvalitén på vattnet och vattnet kan användas som vanligt.

Orsaken är en akut vattenläcka och kommer att påverka under flera dagar. Personal är på plats. Missfärgningen är ofarlig. Om du har missfärgat vatten, låt kranen rinna tills det blir klart. Undvik att tvätta ljus tvätt.

Berörda i Malmö

Påverkan i området kan variera. Vissa kommer kanske inte märka något alls, andra kommer att påverkas mer.
Vad har hänt?
En akut vattenläcka har uppstått i en ventilkammare och vattnet har orsakat strömavbrott. Det innebär att vi manuellt måste hantera ventiler som ställt sig i samband med strömavbrottet. För att kunna genomföra detta på ett säkert sätt och laga läckaget måste vi tillfälligt stänga en del av vår huvudledning som matar vatten till berört område. Vattnet tar då en annan väg men med lite annat tryck.

Personal är på plats och vi arbetar intensivt med att få allt i normal funktion så snabbt som möjligt.